sobre mi

La meva experiència professional i com a dietista-nutricionista

Una mica sobre mi

El meu nom és Roger Barrull Pérez i vaig néixer l’any 1996. Sóc dietista-nutricionista de formació. En l’aspecte humà, l’esport és el que més ha marcat la meva personalitat. Els valors de l’esportivitat, el fairplay, el saber perdre i guanyar, l’esperit competitiu i autoexigent, el treball col·laboratiu, la inclusivitat i l’empatia, l’adaptabilitat i la versatilitat, la iniciativa i la responsabilitat… Són les notes amb les quals em sento plenament identificat i treballo per transmetre al meu voltant. Em considero una persona oberta, assertiva, amb habilitats comunicatives i pragmàtica.

D’ençà l’any 2019 he treballat tant en nutrició clínica com esportiva, assessorant pacients i clients per millorar les seves decisions alimentàries d’acord a les necessitats. A més, he pertanyut a l’equip docent de dues entitats privades, una d’elles responsable de la preparació de dietistes-nutricionistes opositors a l’Institut Català de la Salut. També he treballat en el sector de la gamificació.

La meva feina en nutrició esportiva inclou consulta individual i treball col·lectiu amb futbolistes professionals (Centre d’Esports Sabadell FC), i semiprofessionals, a més d’esportistes amateur de disciplines com marató, triatló i CrossFit.

En el camp de la nutrició clínica he treballat tant amb pacients sans, que buscaven control de pes o benestar general, com amb pacients de patològiques cròniques, tals com obesitat, diabetis de tipus 2, hipotiroïdisme i patologies digestives. També he treballat amb baló intragàstric i cirurgia bariàtrica.

La meva experiència docent inclou preparació d’oposicions a l’Institut Català de la Salut (Integra Oposiciones), cursos experts en nutrició esportiva (Nutritional Coaching) i orador convidat en entitats de salut privades (Associació de Celíacs de Catalunya). Com a professor de secundària, he exercit com a professor de biologia i d’educació afectivosexual, a ESO i batxillerat. Com a professor de formació professional, treballo com a docent del CFGS de Dietètica. També he treballat en el sector de la gamificació, amb el desenvolupament del joc de taula ¿Cómo como? El secreto de la pirámide (Comansi). 
 

Com a creador de contingut digital, fundador del compte d’Instagram @rogerbnutrition. Divulgació en nutrició basada en evidència científica, i fundador del pòdcast La consultaSpotify, amb divulgació en format àudio.

El meu objectiu amb aquest espai és oferir-te el meu servei com a dietista-nutricionista i acompanyar-te en l’assoliment dels teus objectius nutricionals. A més, tractaré d’escriure articles i oferir altres recursos per a ampliar els coneixements sobre aquesta ciència que és la nutrició humana.

Les meves referències

Experiència acadèmica

Grau universitari en Nutrició Humana i Dietètica
Pràcticum en Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya)
Treball final de grauCaffeine and chlorogenic acids: the protective role of the two main bioactive compounds in coffee in the prevention of the metabolic syndrome.

Màster oficial en Fisiologia Integrativa
Treball final de màster a l’IQAC – CSIC (Institut de Química Avançada de Catalunya): Effects of d-fagomine, inulin and resistant starch in rats with high-fat diet induced prediabetes: a comparative study.

Màster en Nutrició en l’activitat física i l’esport
Pràcticum a Nutritional Coaching SL
Certificat Antropometrista ISAK nivell 1
Treball final de màsterImpact of ketogenic diet on marathon performance limiting factors: a review. 

Màster de Formació de Professorat de Secundària de ciències, especialitat de biologia-geologia, i FP
Pràcticum a l’Institut Maria Espinalt de Barcelona.
Treball final de màster: TikTok com a eina de transmissió de discursos políticament populistes i la seva relació amb les concepcions errònies en l’àmbit de les ciències en els alumnes de 3r d’ESO a 2n de batxillerat de l’institut Maria Espinalt de Barcelona.

Experiencia laboral

Nutrició esportiva

 • Centre d’esports Sabadell Futbol Club (Sabadell, Barcelona)
 • Nutritional Coaching SL (Sitges, Barcelona)
 • Centre de medicina de l’esport de Gavà (Barcelona)
 • CrossFit Almeda (Cornellà de Llobregat, Barcelona)
 • Enjoy Salut (Gavà, Barcelona)
 • EMS Studio Gavà (Gavà, Barcelona)
 • CEM Sant Vicenç dels Horts (Sant Vicenç dels Horts, Barcelona)

Nutrició clínica

 • Policlínic d’especialitats mèdiques (Castelldefels, Barcelona)
 • Dorsia (WM clínics)
 • Nutritional Coaching SL (Sitges, Barcelona)

Docència i gamificació

 • Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya
 • ISMET Centre de Formació
 • Escola Pia Sarrià-Calassanç
 • Integra Oposiciones
 • Nutritional Coaching
 • Associació de celíacs de Catalunya
 • Comansi SL