Biografia

La meva experiència com a dietista-nutricionista

Una mica sobre mi

El meu nom és Roger Barrull Pérez i vaig néixer l’any 1996. Sóc dietista-nutricionista de formació, col·legiat (CAT001652), màster en Nutrició en l’Activitat Física i l’Esport i màster en Fisiología Integrativa per la Universitat de Barcelona. Actualment estic treballant tant en l’àmbit esportiu, on m’agradaria desenvolupar la meva carrera, i en la nutrició clínica, especialment en control de pes i obesitat.

El meu interès per la ciència de la nutrició, l’art de l’alimentació i la seva absoluta rellevància en la salut plena prové de quan era ben petit. Com cada vegada més infants i adolescents, entre els 10 i els 14 anys vaig tenir un lleuger sobrepès, que es va potenciar a l’institut abans de fer “l’estirada”, sobretot degut a uns mals hàbits alimentaris i al sedentarisme. Malgrat la meva “tendència”, la bona educació nutricional i els valors de l’esport (i de l’esforç) que em van transmetre a casa van ajudar a que, poc a poc, anés millorant la meva forma de menjar i la manera d’entendre l’esport. No com una eina per perdre pes, sinó com a mitjà per treballar el caràcter i la ment. Pràcticament des de l’any 2011 no he parat de córrer i fer altres esports, com la natació o l’entrenament de força al gimnàs. Des de l’any 2016 he corregut mitjes maratons i d’altres curses de 5 i 10km, amb voluntat d’allargar distàncies, millorar marques personals i explorar altres disciplines, sempre desde el gaudi i mai des del sotmetiment.

L’any 2014 vaig aconseguir entrar a la carrera de Nutrició Humana i Dietètica, i allà va començar tot. L’Agència de Salut Pública de Catalunya em va acollir per realitzar les pràctiques curriculars i vaig ser finalista del Premi Càtedra Danone al millor treball final de grau. El que m’emporto, a més dels coneixements i fonaments teòrics, és la capacitat de raonament crític, de cerca d’informació amb criteri científic.

Durant els anys de màster he tingut l’oportunitat de realitzar un primer treball final, l’any 2019, amb una investigació preclínica al CSIC sobre els efectes de diferents tipus de fibra dietètica en la prediabetis induïda en models animals. A més, d’altra banda, l’any 2022 he realitzat pràctiques de nutrició esportiva a la consultoria de Nutritional Coaching, on he pogut visitar esportistes d’alt nivell de diferents disciplines.

Actualment i des de l’any 2019 treballo com a dietista-nutricionista en diferents centres de nutrició clínica i esportiva, a més de dur a terme xerrades i tallers nutricionals. També he col·laborat amb l’empresa de joguines Comansi en el desenvolupament del joc “¿Cómo como? El secreto de la pirámide”. 

El meu objectiu amb aquest espai és oferir-te el meu servei com a dietista-nutricionista i acompanyar-te en l’assoliment dels teus objectius nutricionals. A més, tractaré d’escriure articles i oferir altres recursos per a ampliar els coneixements sobre aquesta ciència que és la nutrició humana.

Les meves referències

Experiencia académica

Grado universitario en Nutrició Humana i Dietètica
– Prácticas en Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut – Generalitat de Catalunya)

Máster oficial en Fisiologia Integrativa
– Trabajo final de máster en IQAC – CSIC (Institut de Química Avançada de Catalunya)

Experiencia laboral

Consulta Presencial
– Policlínic General Castelldefels (Barcelona)
– Crossfit Almeda (Cornellà, Barcelona)
– Centre Esportiu Municipal Sant Vicenç Dels Horts (Barcelona)
– Centre Municipal De Medicina De l’Activitat Física i la Salut (Gavà, Barcelona)
– Ems Studio (Gavà, Barcelona)

Consulta Online
– Consulta Propia
– Health Experts Elsa Viñuela (Equipo Multidisciplinar De Nutrición, Entrenamiento, Psicología, Endocrinología Y Ginecología)

Colaboraciones
– Comansi SL
– Diari El Tot Hospitalet