Consulta nutricional

alimentació saludable

NUTRICIÓ ESPORTIVA

PÈRDUA DE PES SALUDABLE

NUTRICIÓ CLÍNICA

què puc fer per ajudar-te?

El meu objectiu és aportar-te eines d’educació nutricional per tal que puguis menjar bé, de manera ordenada i planificada, mentre et nodreixes satisfactòriament per assolir les teves fites, sempre adaptant la millora d’hàbits al teu context personal, tant a nivell social, econòmic i cultural.

continua per descobrir com

 

Alimentació
saludable

 • Treballes moltes hores al dia i disposes de poc temps per organitzar una alimentació diària equilibrada i orientada als teus objectius?
 • Tractes de reduir la quantitat de sucres lliures i productes processats que inclous a la teva dieta i no saps per on començar?
 • Penses que és important adquirir educació nutricional per aprendre a menjar millor i prevenir o alentir l’aparició de malalties cròniques?
 • Ets un/a admirador/a de la reposteria cassolana i no trobes la manera de fer alternatives a la brioixeria comercial més saludables pel dia a dia?

Si et fas aquestes i moltes altres preguntes sobre com pots organitzar i millorar la teva alimentació, a consulta t’ajudaré a planificar-te per tal que puguis guanyar temps, estalviar i gestionar una dieta saludable i factible d’acord amb el teu estil de vida i la teva situació laboral, econòmica i cultural.

La metodologia amb la que treballo és la que ens aporta l’evidència científica més recent i sòlida. La gran base d’investigació sobre nutrició en humans i grans grups poblacionals  ens indica que consumir més aliments sense procesar o mínimament processats ajuda a regular la gana, a protegir la nostra massa muscular i a prevenir l’excès de greix corporal, a part que basar la nostra dieta en vegetals, amb consum o no d’animals, es fonamental per assegurar un correcte estat nutricional en balanç de proteïnes, fibra, hidrats de carboni i greixos saludables, vitamines i minerals. Tenir una dieta d’elevat valor nutricional ens ajuda a gaudir de millors digestions, protegir el nostre cervell i reduir el risc de desenvolupar malalties cròniques del segle XXI, com les cardiovasculars, les neurodegeneratives, les autoimmunes i el cáncer.

Fer un enfocament pràctic, flexible i sostenible amb la nutrició seran les millors eines per assegurar una bona adherència i una bona relació amb l’alimentació que permetin gaudir-la durant molts anys amb salut.

Consulta preus

NUTRICIÓ

ESPORTIVA

 

L’exercici físic suposa una demanda energètica important per al nostre organisme, que varia segons el tipus d’activitat, la intensitat i la durada, així com en funció dels objectius finals de la pràctica, ja sigui per salut, com a eina recreativa o de manera professional.

La primera premissa per poder millorar en un esport és practicar-lo amb qualitat, i per això és fonamental assegurar una bona disponibilitat energètica, que fa referència a l’energia que el nostre organisme pot destinar a les necessitats diàries més enllà de l’exercici. Si la persona esportista no ingereix prou energia amb l’alimentació farà reduir el rendiment, perdre massa muscular, patir lesions, sobreentrenar i posar en risc la salut.

D’altra banda, l’esportista requerirà un estat nutricional adequat, que asseguri un balanç correcte de nutrients, tant d’hidrats de carboni, proteïnes i greixos com de vitamines i minerals, a més de possibles ajudes ergogèniques (suplements i productes esportius) amb suport científic i l’assessorament en el seguiment de sobre marcadors analítics.

Atès que no tindrà el mateix impacte fer un entrenament de resistència (running, natació…), de força (Crossfit, culturisme…) o intermitents (futbol, voleibol, arts marcials…), les necessitats energètiques i nutricionals seran diametralment diferents i s’hauran d’individualitzar, amb l’objectiu de millorar les capacitats físiques de cada esportista, mantenir un pes saludable i recuperar bé entre sessions.

Sigui quin sigui el teu esport, ens posarem mans a l’obra perquè treguis la teva millor versió i visquis com mai del teu estil de vida actiu i saludable, coneixent els secrets de l’alimentació esportiva per ser gran al teu esport, gaudir amb energia i prevenir lesions.

Consulta preus

PÈRDUA DE PES SALUDABLE

Una pèrdua de pes saludable és aquella que es fa des de la millora d’hàbits alimentaris i de la comprensió de tots aquells factors que ens faciliten l’augment de pes, i no des de la rapidesa que prometen les “dietes miracle”. Anys d’hàbits i d’exposició a una alimentació determinada  no es poden anular amb uns dies de règims extrems.

El que fa que ens engreixem és la ingesta d’un excès de calories a través de l’alimentació i una baixa despesa a través de l’activitat física i l’exercici.

 Calories ingerides – Calories gastades = Balanç energètic
(Model simple o CaCo “calories in – calories out”)

No obstant, al darrere hi ha una sèrie de causalitats molt més complexes que afecten la manera com mengem i ens movem:

Aspectes genètics, econòmics, socials, emocionals, culturals.
(Model complex o biopsicosocial) 

Tenint en compte tot plegat, és possible que moltes persones hagin viscut gran part de la seva vida “a dieta” sense mantenir un pes estable per culpa de la complexitat que afecta a l’alimentació.

Per facilitar una pèrdua de pes sostenible i saludable és essencial posar el focus en la millora dels hàbits alimentaris i promoure una activitat física que promogui el manteniment de la massa muscular per reduir l’efecte rebot.

T’acompanyaré de la millor manera que sàpiga, amb la seguretat que ofereixen l’evidència científica, l’alimentació conscient i l’ús de estratègies saludables per prevenir l’estancament en la pèrdua de pes.

 

Consulta preus

NUTRICIÓ
CLÍNICA

 

Hi ha situacions a la vida tenen una relació directa amb l’estat nutricional. Aquestes poden ser tant etapes vitals

 • Embaràs i lactància
 • Infància, adolescència, envelliment…

…com patologies de diferent magnitud:

 • Intoleràncies i al·lèrgies alimentàries
 • Síndrome metabòlica (obesitat, dislipèmia, hipertensió, prediabetis)
 • Patologies cardiovasculars (hipertensió, ictus, infarts de miocardi)
 • Diabetis
 • Osteopènia i osteoporosi
 • Patologies digestives (Disbiosis, Chron, colitis ulcerosa)

Assegurar un bon estat nutricional amb una alimentació de qualitat i adequada a la teva situació serà la gran clau que et permeti dur aquesta e

 

 

Consulta preus

CONSULTA PREUS